Tokoilut jatkunut taas entiseen malliin vaikka Tk 3 tulikin. Tosin nyt ollaan keskitytty vain merkkeihin, ohjattuun ja evl. ruutuun.

Mistyn kanssa oon oikein yllättänyt kuinka hyvin hän on jo hiffannut oikeat merkit mille pitää mennä ja osaa jo tuo pikku kakkakikkare mennä jo evl. ruudunkin mallikkaasti. Läpinäkyvää lätkää oon siellä kyllä pitänyt niin et Misty ei oo koskaan nähny kun oon sen sinne vieny. Hyvin se on kuitenkin ruudun hahmottanut merkiltä. Ainut et vauhti kasvanut vielä enemmän kun merkit tuli mukaan. Mistystä Merkit on ihan pop juttu ja vielä jos niiltä saa syöksyä eri paikkoihin. Ehkäpä tuo EVL alkaakin tuolle kikkareelle yllättävän nopeestikin hahmottua. Tosin ohjattua täytyy nyt alkaa treenaa enemmän niin et on  nouto kapuloita merkin takana hyvinkin lähellä. Koska nyt Mistystä noutokapulat on kuitenkin kivemmat kuin merkki, ja sillä olis kova hinku syöksyä suoraan kapuloille eikä merkkiä meinais siinä välillä tehdä.    Eilen huomasin tämän kun treenaattiin Keravan koiraurheilijoiden kentällä ja tänään sama toistui rantapuistossa. Tosin sit kun neitiä huomauttaa asiasta ja ottaa muutaman toiston niin sit se keskittyy jo paremmin.

Seuraamista koklattiin tänään nyt sit hiukkasen Oilin antamilla neuvoilla. Eli suoraa pätkää, pysähdyksiä vaihdellen ja koko aika pitää huolen et koira on tiiviisti mun vierellä ja on kontakti sekä vauhti säilyy. Huoh! Olin oikein yllättynyt kuinka Misty toimi tosi hyvin. 

1. Eli muistutus itselleni: Vaadi koiralta innokasta katsekontaktia alkuun. Sit napakka käsky seuraa. Katso itse eteenpäin ja kävele itsevarmasti luottaen koiraan. Naksauta kun on hyvää ja kehu. Sit voi palkata. välillä vaatii pitempää pätkää ja välillä lyhyttä. Heti jos alkaa väljyyttä tulee sanoo napakan ei käskyn Mistylle ja taputtaa kädellä reiteen. Kun koira korjaa niin välitön kehuminen. Palkka tulee aina silloin kun koira todellakin on seurannut tiiviisti ja perusasennot ollut suoria ja napakoita. Yhtään ei saa palkata sinnepäin tekemisistä. Koiralta pitää vaatia seuraamisen pidempi aikaista kestoa enemmän ja enemmän ja huomauttaa välittömästi jos alkaa prakaa. Nyt alkuun keskitytään vain suoraan kävelyyn eikä käännöksiä ollenkaan.

2. Merkkejä treenaa erinäköisiä, erimatkoilta, laita treenikentälle paljon merkkejä. Ota ihan yksittäin niitä ja välillä sit lähettämiset ruutuun ja kapuloille. Kapuloita kentälle myös erilaisia ja paljon.

Kurjaa vaan nää kuumuudet ton koiran viereen löytämiseen. Misty kun ei kuumalla suostu tekee muuta kuin uimaan ja kiljumaan vedessä. Tänään rantapuistossa tosin teki hyvin kun annoin sen uida eka ja sit vasta alettiin hommiin.

Mantan kanssa tehty samoi toko juttui myös. Se vaan on sellainen pelle hermanni että keksii aina joka päivä jotain omaa variaatiota. Eilen se juoksi merkille innnoissaan. Sit lähti käskystä mallikkaasti sipsuttamaan ruutuun. Nappasi matkan varrella pienen ruohon suuhun ja sit noin kolme metriä ennen ruutua pomppas ympäri ja peruuttamalla pomppien meni ruutuun. Siellä sit stoppas itsensä oikeeseen kohtaan ja heilutti häntää odottaen millon tulee naks ja äiskän jes huuto. Tuota pomppu pelleä se teki kaikki toistot. Ohjattua se taas inhoo eikä merkillä yhtään katsonu kumpaan suuntaan näytin.. Sillä on vaan kauhee kiire merkillä aloittaa se tanssiminen, tassujen vilkuttelu eikä millään meinaa malttaa. Paikka käsky pitää olla tosi napakka enkä saa yhtään katsoa koiraan vaan maahan. Silloin se toimii siis tosi loistavasti. Tämä pätee siis kaikkeen tuon kanssa. Eli ruutuun lähettäessä katso maahan, seuraamisessa katso eteen ja vinottain maahan, stopeissa maahan. silloin Manta toimii tosi hyvin. Jos erehtyy katsoon koiraa se aloittaa sen pelle pompsut tai paineistuu ja alkaa kyylää.

Mantan ykköslempparit tokossa näyttää olevan ruutu, tunnari ja se hömppä idari siksakki missä mennään törpöiltä törpöille ja väleissä tehdään ne jäävät. Siitä Manta nauttii. Seuraa aina tosi iloisesti tiiviisti ja ei yhtään sekoile jääveissä ja tekee nekin salamana oli vaihdot mitä vaan. Siinä täytyy oikein sanoa että ne on kauniit. Enkä mä nyt hirveesti ole edes sen eteen tehny töitä mut Mantan vaan on hiffannu se ja tykkää jäävä likkeistä sikana.

Kuumuus taas ei tuohon hörppöön vaikuta paitsi onhan se rauhallisempi kuumalla. Tosin tytöt kyllä joka päivä ui keravajoessa pitkiä matkoja.

Manta sai eilen vielä uuden pentu turkin ja jaksaa huomattavasti paremmin nyt. Ihan täpöä koko tytsy. Kulkee niin lesona tuolla lenkillä pieni valkoinen viuhka heiluen. (Kaks tuntia sitä sainkin taas vääntää ja hip heijaa alkava hots pottikin oli taas tuloillaan takaosaan. Joten onneksi älysin trimmailla.) Kolmas kesä nyt perän jälkeen kun hots potti yrittäny tulla tohon.

No me yritetään nauttia nyt kesästä. Toivottavasti pysytään terveenä. Hiukan vaan pelottaa mitä mun sydämelle käy taas jos tulee 30 asteen helteet. Viikonpäästä erkkari.. (Tosin Mistyllä nyt tietty just tähän saumaan tuo karvanlähtö joten ei varmaan edes punaista nauhaa saada) Möö!! No sen launantai päivän voikin sit olla turisteilemassa toko sm.issä. Vähäks mä nautin kun kerrankin pääsee sinne vaan katselee toisia ja tsemppaa niitä. Ite ei tarvi jännittää, menettää yö unia ja treenata yötä myöten sitä varten.. kun ei tarvii pelätä tulleensa mokatuksi Jee!!

Mun vaan täytyis oppia olemaan vaatimatta täydellisyyttä ja liikoja. Keskittyy vain pienii asioihin ja antaa virheitä anteeksi ja kestää ne. Mulle kun virheet on maailman pelottavin asia ja pelkään aina et jos en onnistu niin mitäköhän muut taas ajattelee musta.. (Että miten voinkin osaa pilata koirani noin. Tällai siis helposti ajattelen) Joten tuossa mulla on oppimista. Oma asenne nyt kohdalleen.