Vautsi vau Pimmua!! Ollaan nyt tällai pikkuhiljaa alettu hinkkaa evl.n ruutua, ohjattua, parempaa seuraamista yms. Niin ja nyt voin todeta että vitsikkä vau toi kelppari on oikeesti tajunnu nyt evl.n ruudun, ohjatun jah seuraaminenkin on parantunut koko aika pikkuhiljaa.

Tänään oli ihan loistis suoritukset Pimmulla. Oltiin tällai iltasella treenaa Sannan ja bortsujen kanssa Keravan koirakentän vieressä olevilla nurtseilla. Siellä oli häiriöökin paljon. Nuoret pelas palloo, toiset heitti frisbeetä, toiset jutteli, koiria meni ympärillä ja paperi mukeja, hampurilais roskia oli paikoin. Samoin oli kentälle laittanut erinäköisiä merkkejä ja erivärisiä.

Eka otin Mantaa ja sit nappasin Mistyn töihin. Alkuun riekuttiin nartsilla ja sit vauhdista hommiin seuraamaan. Misty oli tosi skarppi vieressä ja joka meinasi hiukan edistääkin alkuun. No tehtiin suoraa pätkää vaan. Palkkasin nakasauttelin eri pituuksilta ja pienestäkin väljähdyksen meinaamisestakin huomautin ja heti tytsy korjas. Itse myös keskityin omaan kävelyryhtiini niin että katsoin eteen koko aika ja yritin rentoutua. Vaude tämäkin siis alkanee toimia.

Ruutuun lähetystä otin aluksi merkiltä. Tein päällä kaikkia hämyjä mutta Misty oli koko aika skarppi ja vasta käskystä meni ruutuun ja aivan sinne keskelle seisahtui ja stoppasi itsensä. Sata lasissa täys stopit vou oliko siistit. Otin kummistakin suunnista ja toimi!

Sit tehtiin merkki lähetykset joissa niissäkin oli takana ja sivuilla hämyjä. Misty silti meni merkille vaikka eka kertaa tuo Kelpiekin ennakoi koko jutun eli meni merkille ja siitä varasti ruutuun kunnes mä vaan sanoin et täh.. Ja yht äkkiä koira korjaskin itsensä takas merkille ilmeenä sorry!!! Tehtiin sit ihan merkki treenejä ja pari kertaa sit päästiin sen siitä ruutuunkin eli täys suorituksenakin. (Tätä liikettä siis treenattu nyt 1 ja puol viikkoa yhteensä kuus kertaa. Ja nyt se tekee sen jo aikas tosikin mallikkaasti.

Ohjatussakin ei kertaakaan karannut kapuloille suoraan eikä sekoillu muille merkeille. Malttoi tänään mennä merkille eka ja siitä vasta kapuloille. On muuten tosi kaunis tapa ottaa Mistyllä kapulat suuhun vaikka vauhtia on sata. Ihana kun toi kelpie ei kyylää silmillä.

Eli ehkäpä se tokovalion haave on taas lähempänä ja lähempänä. Tänä vuonna jo varmaan vois ne EVL.n kisatkin käydä ja jos ykkösenkin vaik ottais tavoitteeks. Jos nyt tätä menoo tää menee eteenpäin niin hyvä. Mut otan kuitenkin ihan rauhallisesti enkä hötkyile liikoja. Lauantaina onkin aikaa sit vaan SM.ieissä Katsella koiria ja ohjaajia ja oppia taas uutta sekä tehdä mielessä treenejä.

AInii! Mantallekin on nyt opetettu Rallytokon alo, avo ja voi luokan jutut. Hyvin tekee jo vaik pientä hiomista vaatii noi oikeelle puolelle tulot ja käännökset oikealla sivussa.

Nopan kanssa keskityin leikkimiseen, seuraamiseen vauhdikkuutta ja perusasentoihin sekä katsekontaktiin. Toisena osiona otettiin käännöksiä paikallaan ja ohjatun merkkiä ja ohjattua. Nops olii taas tyypillinen Oma itsepäinen iso bortsu uros luonteellaan ja olemuksellaan. Teki kyllä tosi kauniisti töitä kun se tekee mut kun ei tee niin silloin se ei sit kanssa tee. Noh mutta kyllä Nopan kanssa se ykkönen haetaan tänä vuonna avoimesta. Pikku hieomista vaan niin syksymmällä sit senkin kanssa kehään.

Sannakin on hienosti saanut Taran tekee tokoa. Voi miten se on kehittyny hirveesti. Kohta pikku tarakin on tk1. SM..eihin jännittämään ja tsemppaa heitäkin!!

Kiitos Sanna tosi paljon illasta. Olipa huisin hauska treenata, turista ja pähkäillä taas kerran.