Laitetaan mekin nää plussat ja miinukset kun muutkin on laittanut

Manta:

+kaunis, suloinen, persoonallinen, reipas sipsuttaja, motivoituu niin leluihin kuin nameihin, rakastaa töitä, moottoria on ihan tarpeeksi, osaa rauhoittua myös käskemällä, persoonallinen, hyvä terapiakoira, hoitohelppo, lenkillä voi pitää vapaana missä vaan, Aina joku pilke silmäkulmassa lenkillä, iloinen äiskälle, Sika nopee pujottelija agilityssa ja varma. Paukkuvarma, hyvä uimari, todella hyvä pallotemppukoira, paimennustyöskentely kuuliaista ja rauhallista. (Käsittelee lampaita nätisti.)

-aranterävä ( eli jos kokee olonsa uhatuksi varoittaa ja voi näpätä ihmistä), varautunut ja pidättyväinen ihmisille, ei tykkää paijailuista, ei siedä tuijottamista, toisille koirille pitää aina aluksi pörpöttää kunnes ollan kavereita, Tekee sen tyypillisen näk näk ja sit ok. Ruma haukkuminen ja liian äänekäs, paineistuu tokokokeissa helposti tuomarista ja pepputarkastuksesta, pelkää myös, ei miellyttämisen halua. Pehmeä, herkkä ja arka uusille asioille jah muutenkin vaatii rohkaisua paljon. Synnynnäinen selkävika. Mutta hieromisella pysyy kunnossa ja tekee mantan ehdoilla asioita.

(Mantan tarina on hyvin kamala sillä Manta on elämänsä aikana joutunut kolmeen otteeseen pahasti hakatuksi ihan pentuna ja myöhemmin noin kolme vuotiaana uudelleen. Koira on joutunut vaihtamaan kotia nuorempana paljon ja muutamissa paikoissa sitä on ihmiset hakanneet päähän, roikottaneet pääalaspäin, heitelleet miten sattuu, purreet yms.) Manta on joutunut näkemään väkivaltaa paljon. Itse olen silti sinnikkäästi tehnyt töitä tuon kaverin kanssa vaikka kaksi ongelmakoirakouluttajaa ei enää nähnyt mitään toivoa. Manta on antanut mulle enemmän kuin olen koskaa unelmoinutkaan. Todella merkittävä sydämmessäni. Mantn ja minun suhde on jotain ainutlaatuista nykyisin. Koira rakastaa omistajaa nykyisin täysillä ja niitä ihmisiä joihin löytää luottamuksen se palvoo niitä.)

Misty:

+Kaikkien kaveri, aina iloinen, rakastaa elämää, pärjää aina näyttelyissä hyvin, koirienlukutaito erinomainen. Ikinä ei saa turpiin keltään, sovittaa riidat koirien kesken, rohkea, helppo matkustaa missä ja minne vain, rakastaa juoksemista, kiertoja. Lenkillä helppo. hoitomyönteinen, upea kaverikoira ja mahtava lohduttaja. Misty rakastaa läheisyyttä, halailua, syliä. Paukkuvarma, miellyttää ja tekee töitä sit kun se malttaa keskittyä todella unelmasti ja täysillä. ..Kaunis siro kelpie ja osaa rauhoittua missä vain ja heti

- häiriöherkkä, signaaliherkkä, luonne mielenkiintoisen ovela, kiero, mutta lempeä. osittain pehmeä ja taas osittain kova. Luonnetesti kertoi sen hyvin...  (Ravistele ennen käyttöä.) Sit toimii, Ei saa leikkimään vaik tekisi mitä, Taistelutahto heikko, työmoottori lyhytkestoinen, (Narupallo nyt on vihdoin kiva lelu sille edes hetki.) Moivoiminen mielenkiintoista ohjaajalle et ei moottori sammu koiralla, Kisoissa ottaa toisista koirista häiriötä todella paljon varsinkin toko, Stressiherkkä, Lenkillä syö kaikki erityisesti koirien paskat, kuolaa kun on ruoka aika, liian ahne ruoalle mun mielestä.

 

Minä Taina: + Ahkera, tunnollinen, yrittää parhaansa aina, rakastaa tekemistä, rehellinen, kiltti, auttavainen, rakastaa oboen soittoa ja säveltelee mielellään luonnossa, tykkää käyttää mielikuvista treenatessa koiria. Moottoria löytyy aina koirien kanssa ja soittaessa. Treenaa paljon ja touhuaa kaikenlaista koirien kanssa. Ei päivää ilman touhua ja treenaamista.

- perfektionisti, levy jää päälle tosi helposti treenattaessa eikä malta lopettaa ajoissa, äärimmäisen huono itsetunto, jännittää toisia ihmisiä paljon, pelkää tulevansa kiusatuksi tai haukutuksi itse tai koirien osalta. Arka, ikiliikkuja, Ei osaa relata, Mulla jonkinverran sairauksia mitkä haittaa elämää.