11.7.2009

Suuntasimme klo 6.00 aamulla nokat kohti kangasalaa Toko sm.eihin siis. Hiukan oli väsynyttä porukkaa autossa menomatkalla. Ainakin me Susan kanssa oltiin nukuttu vain nelisen tuntia edellisenä yönä. Onneksi kuitenkin Saila kuskimme ajoi hyvin ja turvallisesti. Paikanpäällä kaikki sujuikin ilman mitään ongelmia. Joukkueemme jäsenet löysimme toinen toisemme ja kisat alkoi.

Manta Oli kisapaikalle tultaessa aika rohkea ja sillä oli leikki vaihe päällä lähinnä siis se ois halunnu leikkiä toisten koirien kanssa. Noh mutta hyvin se silti skarppasi hommiin.

Pepputarkastus sujui loistavasti. Ei mitään ongelmia!!

Paikkamakuu kans hyvin.

Estehyppy ihan kiva kans tosin Manta oli hidas.

Luoksetulo hyvä tosin seisominen olisi voinut olla hiukka napakampi

kaukokäskyt toimi Mantaksi hyvin. Vaikka oli kuin hidastettu filmi.

Liikkestä istumisessa itse otin varman päälle ja annoin vartalolla kaksoiskäskyn. Manta teki hyvin. Olis se ilman kaksoiskäskyäkin istunu mut päätin itse varmistaa sen.

Tunnarissa Manta höhelö läksi kapuloille mutta sitten päätti että hän haluu lähtee leikkii kun joku ihan uros collie oli kehän laidalla. Mun piti sit karjuu Manta et likka tuli takas. Ottihan Manta sit oikeen kapulan ja toi mulle mutta huulten välissä kun se sen kantoi niin tippui sit vielä mun varpaille. Siispä nolla.

Metallissa kävi samoin Manta halus lähtee leikkii ja toi vasta ylimääräisellä käskyllä mulle mutta taas tippui kapula.

Ruutu meni mutta ei likka meinannu mennä ruudussa maahan. Odotti että millon mä naksautan. Lopulta meni maahan mutta sit luoksetulo ruudusta sujui niin maan hitaasti että jouduin lopulta kävelee merkillä paikallaan kun odotin Mantaa.

Seuraaminen sujuikin vallan upeasti. Manta skarppasi hyvin. Lie siihen auttanu se kun edellisenä päivänä aloin leikkii seuraamisen kanssa ja tekee yht äkkisiä käännöksiä milloin mihinkin niin et Mantan oli pakko pitää kontaktia muhun. Tuo auttaa mantaa selkeesti. Manta oli skarppi koko ajan. Siispä jatkossakin treenaamme seuraamista niin että teen käänöksiä liikkeelle lähtiessä mihin milloinkin.

Vaikka alkuun olinkin pettynyt meidän kisasuoritukseen mutta jälkeenpäin mietin ja tajusin että sehän menikin Mantaksi hyvin. Tunnari ja metalli on kuitenkin ihan varmoja liikkeitä ja ne onnistuu kyllä kun Manta keskittyy eikä hösää. Toi oli Mantan eka kerta kun halus lähtee leikkii kesken kehäsuorituksen. Ei se ole sen tapaista. Hitaus ja rauhallisuus tietty harmittaa Mantassa mutta tiedän että se kyllä tekee kaikki liikkeet. Sitäpaitsi nyt tiedän taas enemmän miten sille saa pontta lisää liikkeisiin.

Mun vaan täytyy luottaa Mantaan, olla iloinen, leikkiä mahd. paljon ja kisapaikalla pitää sitä häkissä ja juuri ennen kehään katsekontaktia, kehua ja Manta vapaana. Muutenkin Mantaa pitää treeneissä pitää vapaana. Muuten tyttö paineistuu ja alkaa pelkää. Eli kisat meni meiltä hyvin ja huonosti. Oltiin noin kahdenkymmenen hujakoilla 70 koiran joukusta. Mutta nyt vaan lisää potkua, treenaamista käyttäen mielikuvitusta. Kisoihin voisimmekin Mantan kanssa suunnata seuraavaksi Tampereelle elokuussa. Manta on omanlainen persoona. se on rauhallinen tapaus ja varsin hömppä mutta iloinen.. Virtaa löytyy sillon kun Manta haluaa.