Kylä ainakin koirat on saanut nauttia kesästä täysillä. Uineet joka päivä melkeinpä, touhunneet jos jonkinmoista ja tietty tokoillut paljon. Eilen oli kyllä agilityn vuoro. Mikä meni ihan kivasti. Ainakin Mantalla jolla vauhti vaan kasvaa koko ajan. Susakin ohjasi Mantaa hiukkasen. Neiti taasen otti sellaisen tuli ilme kun Susa täti tuli puikkoihin.. On toi Manta sit kumma kun lähtee kaikkien kanssa tekee töitä mutta sellasella tuli ilmeellä et huh. Kyl se lopulta ihan hyvin meni vaikka alkuun tytteli taas innostui rimojen roiskimisesta. Lopulta kaikki meni hyvin ja jumpperikin toimi. Mistykin teki agilitya sillai fleguun tyyliin taas.

Tänään sitten tokoilimme taasen. Hellettä tosin ilmassa vähän liikaakin. Tytöt sai olla kekskenään kotosalla päiväseltään kun mä olin nauttimassa hietaniemen rannassa meressä uimisesta. Ihanaa!!

Noh kun tulin kotiin lähdettiinkin taas treenaan. Misty sai tehdä ohjattua, ruutua, kaukkareita ja hiukan katsekontaktia ja nami seuruuta muutama askel. Ihan kivasti menikin. Heti se syttyi kun sai tehdä liikkeitä musta pois päin. Olihan se rauhallinen mutta iloinen ja laukkasikin. Lopulta tajusin vielä sille ottaa kiertämisiä mistä se sit syttyikin täysin rinnoin. Ja Mantan fleese leluukin tarttui muutaman kerran.

Mapsun kanssa tehtiin metallinouto sil lemppari lelulla. Tyttö lähti taas vauhdilla tosin reipas ravi mutta silti. Nappas kapulan heti ja laukalla takas ja innoissaan leluun. VAU!! Hyvä Manta. Tuo toimii.

Sit kokeiltiin sitä seuraamista sillai kun Susa meille neuvoi eli pyrähdyksiä välillä vasempaan, oikeeseen, täyskäännöksiä, nopeita kulmia jne. Hee kyllä taas toimi. Namia annoin vaan tosi vähän. Suullinen kehu riitti. Manta tykkää tuosta tosi paljon. Istumista otettiin myös ihan kentällä sillai et koira liikkui missä milloinkin ja istu käsky. Tyttö meni kuin naula istumaan heti. Noh sit ruutu! Se ei tänään  ollut ihan paras mahdollinen. Manta jostain kummansyystä halusi mennä sinne ruutuun sivu kautta.. Ja jäi reunaan. Siellä se sit steppas. Sain sen kyllä käskyillä keskemmälle mutta kun suoraan lähetin se meni monesti sivuun ruudun sisällä kyllä mut en mä siitä tykänny. Noh sit iski mulla levy päälle jäin ehkä liikaakin sit sit treenaa. Ja sain lopulta Mantan sinne suoraan menee takamerkkien keskelle. Hmm. Se on jännä et toi ruutu sit vaan vaihtelee päivittäin Mantalla. Se on yks pelle välillä. Naksulla se kuitenkin nyt toimii.. Ja tuntuu toimivankin mutta mä haluun sen sellaseks et juoksee laukalla ruudun keskelle ja iskee liinat kiinni itsestään. Siispä vaan enemmän tarkkuuslähtöjä jah.. Maltilla vaan. Kyllä tää tästä. En luovuta. Vaikka kuumuus selkeesti vaikutti Mantaan mutta kyllä se teki töitä silti innolla. Luoksetulo otettiin vielä stopilla ja suoraan. Ihan suht. Tosin se seisominen sais olla vielä jämäkämpi. Taidetaan sitä ruveta treenaan lyhyeltä matkalta vaan satunnaisesti ja sit taas suoraan lelulla. Kassoo nyt.