En oo paljon jaksanu päivitellä tänne blogiin mitään kun tää elämä on ollut aikas härdelliä kaikintavoin. Ollaanhan me kaikkee touhuttu tuttuun tyyliin ja likat on voineetkin ihan hyvin.

Kaks viikko sit oltiin agilitykisoissa Mistyn kanssa. Tuloksena nolla mut yliaikaa ja kaks muuta olikin sit hyllyjä. Ihan hyvä koira mut en vaan osaa ohjata sitä sillai et saisin sen kaarrokset pois. Kisoissa Mistyllä on virtaa aina eritavoilla kuin treeneissä eli paljon enemmän ja vielä kun mä jännitän jonkinverran kisoissa niin sit ne virheet kostautuu radalla. Hoh, hoh. Agility on mulle liian vaikee laji nopeen kelpien kanssa jonka kaarrokset pitäis osata miniminoida jo hyvissä ajoin ennen seuraavaa estettä. Mulla kun muutenkin aivotoiminta ei oikeen pelitä saati kroppa. No keskitytään treenaamiseen.

Viikko sit oltiin sitten Latviassa koiranäyttelyssä. Ihan kiva reissu vaikka raskashan se oli ja hermot prakaili hiukan meidän jengissä. Mut joo. Misty käyttäytyi kivasti. Tuloksena siis Latvian mva, Kansainvälinen mva ja Latvian voittaja 2011. Vielä kun osais ja jaksais täyttää ton kansainvälisen mva hakemuksen oikein. Ohjeet kun löytyy vaan enkuks ja on aika monimutkaiset. No joo mut se siitä.

Eilen sit startattiin aamu kuudelta Jyväskylään. Oltiin mun mutsilla kun se on muuttanu Jyväskylään niin käytiin vähän tsiikaa sitä ja samalla tuli munkin muisteltua tuttuja lenkkipaikkoja kun asui siellä sillon viis vuotta sitten. En tiiä oliks kauhee kivaa mut oltiinpahan nyt ja ihan senkin takia kun tänään sit oli tokokisat pieksemäellä. Mä kun halusin välttis ilmota sinne Mistyn kun tääl Hesan päädys ei tahdo päästä mihkään kisoihin kun aina ovat täynnä. Misty oli ihan kivalla tuulella ja innoissaan taas. SEURAAMINEN oli taas tosin rumaa. Väljää ja perusasento virheitä. Vaikka ollaan treenattu niitä mut nyt kuitenkin tänään tuntu et Misty oli perusasennoissa hukassa. Onhan seuraaminen toki parantunut siitä mitä on ollut mutta työstämistä vielä löytyy. Pisteitä 6 siitä. Muut liikkeet toimikin kivalla mallilla. Ainut et RUUDUSSA kun oli menossa sinne niin likka taas säpsähti jotain ääntä yleisöstä ja jäi haaveileen ruudun nauhojen kohdalle toviksi et HÄÄ mitä missä milloin. No mä venasin sit. Menihän Misty sit itse lopulta sinne keskikohtaan mutta kun sanoin maahan niin eihän se ollu kuulolla kun katseli yleisöä. Joten yhdellä ylimääräisellä käskyllä sit maahan. Siitä sit kun tuli sivulle niin Misty paahto ilohepuli kaarroksella mun sivulle seuraa. Joten siitä 6,5 Mut sit se HYPPYNOUTO joka on aina ollut meillä varma niin auts sattui työtapaturma. Neiti syöksyi ja hyppäsi satasella kapulalle ja oli niin vauhdin ja innon hurmoksessa et sillä ilo kaarros päällä likka humautti esteen ohi mun sivulle suoraan. Eli hups heijaa sano Misty ja minä. Se oli vahinko Näin sanoi Misty.. Häntä heiluen ja silmät katsellen estettä uudelleen ja mua. Eli 0. TUNNARISSA mun piti vielä mokata siinä kun koira toi kapulan mulle. Nappasin huolimattomasti kapulan Mistyn suusta niin että itse tiputin kapulan ja koira väisti mua sit siinä. Muuten loisto.

Muut liikket oli 8-10 linjaa. Erityisesti luoksetulosta ja paikkamakuusta tuomari oli haltioissaan ja yleisökin. Niistä 10 ja olis kuulemma enemmänkin antanu luoksetulosta jos ois ollu mahdollista. Se oli kyllä sika upee!!! Lähti kuin raketti. Pysähdykset juuri merkeille heti ja ja raketti vauhdilla taas eteenpäin. Ja kun tuli sivulle neiti pomppasi kuin ilmasta vauhdissa viereen perusasentoon. No onpa ton eteen töitä tehty.

Vielä puol vuotta sitten Misty tuli korvat luimussa luoksetulon ja stopit valuen niin et aina luoksari oli 5 tai 6. Tänä päivänä se tuppaa oleen sen lempiliikkeitä. Eli harmittavasti jäi taas pienestä kiinni ykköstulos. pisteet 241.5. Ihan hyvä fiilis mulla silti jäi. Koska koira selkeesti nautti kehässä olemisesta ja intoa oli liikaakin kehässä. Yhtään ei ollu flegua. Eli palkkaa se kyllä osaa ja pystyy odottaan hyvin. Nyt vaan pitää saada se huolellisuus Mistylle jokaiseen liikkeeseen ettei tuu noita oho sorry juttui enää.

Liikkeessä istumisessa otin varman päälle ja hiukan vilkaisin koiraa kun jätin sen istuu mut tuomari ei sitä huomannu kait koska antoi 9 siitä. Hyvä se oli kuitenkin. Mä vaan en luottanu tarpeeks koiraan. Nyt vaan toivotaan että päästäis huhtikuussa Porvoon tokokisoihin. Haluisin niin saada ne kaks vikaa ykköstä pian ja koularin sit kasaan. Mistyn kun kanssa ei voi treenaa uusia asioita eli evl.n asioita,, koska sillä menee täysin pakka sekaisin. Kelpien aivot kun pystyy vaan yhteen asiaan yhden oppimiseen kerralla. Uusissa asioissa kaikki pitää aloittaa alusta ja varautua siihen että samalla ne varmatkin asiat häipyy koiran päästä hetkeksi. Ja sit vasta kun uusi asia on opittu voi ne vanhat kaivaa esiin ja uudelleen opettaa koiralle.

Tällaiset on siis Mistyn aivot. Eli ei voi nyt vielä keskittyä Evl.n asioihin oikeen. Mantan kun kanssa voi kaikkea tehdä opettaa monta asiaa kerralla ja ne jää hyvin Mantan mieleen ja muistiin ilman sekoiluita. Mutta sit taas Mantan kanssa on ollut ongelmana sen vire tokokehissä ja se että  koira uskaltaa tehdä niin että ei mee lukkoon. No mutta Manta on jo tokot kisannu elämänsä aikana ja sen kanssa keskitytään koiratanssin saloihin ja katsotaan mihin rahkeet riittää.

Mulla on vaan elämä tällä hetkellä aika sekaisin niin en osaa sanoa mistään mitään tarkemmin. Päivä kerrallaan.

Huhtikuussa nyt näyttelyt alkaa taas ja jos ne tokokisat. Kassotaan.