Heis!

Tänään suuntasimme tyttöjen kanssa Vantaalle Rally Toko kisoihin.

Minä vain kerran käyneenä katsomassa rallytokon treenejä ja heti päätin ilmota Mantan kisoihin vaik koira ei ollut yhtään koko jutuista tietonen. Minä kuitenkin lajiin humpsahtaneena innostuin opettaa Mantalle liikkeet, kuviot ja temput. Maanantaina opetin sille liikkeitä ja eilen kokeiltiin merkeillä. Hiukan mietin et onko täs järkeä näin nopeella ajalla lähtee kisoihin mut silti päätin kokeilla.

Juu no vielä Matkantekoon sain varata puol toista tuntia kun mentiin junalla eka, sit hypättiin bussiin ja loppumatka 2,5km käveltiin tuossa helteessä kisapaikalle. Onneksi matka meni hyvin. Kuski jätti mut oikeella pysäkillä pois ja loppumatkan kartan avulla löysin perille. Mantakin matkusti hienosti ja rohkeasti bussissa. Yhtään ei panikoinut ja haukkunut. Tosin helle oli niin mieletön, että ajattelin kyllä, et miten koirat jaksaa saati vielä tehdä tuossa 27 asteen helteessä töitä.

Mutta hyvinhän meni!! Mistystä kyllä huomasi, että neiti oli ääh, ei jaksa nokka maassa tuulella ja vielä kun olis pitäny seurata niin ei kelpie sitä tee vapaaehtoisesti. Vaikka sen kanssa oltiin nakki luokassa ja palkkasin sitä ja pidin nakkia kädessä niin silti kontakti valui ajoittain. Neiti ei pysynyt istumassa kun kiersin ympäri ja nokka oli maassa lopussa. NOH mutta meni se sit kuitenkin ihan kohtalaisesti pisteillä 87 ja oltiin vissiin viidensiä. Koiria oli miltei parikymmentä siinä luokassa.  NOH mut Misty ei ookaan rally toko koira eikä siitä tulekaan. SEN kanssa on muut jutut.

Manta sen sijaan oli kyllä super pätevä tytsy. Vaikka kisapaikalla tyttö joutui pari tuntia venaan ja sit oltiin vielä vika koira alo luokassa mut tuo TYTSY näytti taas sen tyypillisen bortsun luonteen, että töitä tehdään äiskään kanssa ja täysillä oli sää kuin sää.

Jännä Miten toi RALLY TOKO on selkeesti Mantan oma ja rakas laji sille. Se on nauttinut selkeesti kun sen kanssa on nää kolme päivää tehty erilaisia liikkeitä, käännöksia, seuraamisia, temppuja yms.. Aivan into piukeena.

Rata ei ollut todellakaan mikään helppo ja muutamia asioita en edes ollu opettanut sille kun en edes tiennyt. Mutta kun toisia koiria katsoi radalla niin siinä oppi sen sitten itse. Jännitin aika paljon kun aloitimme. Teimme ennen omaa suoritusta tanssimista ja koira pyöri mun ympäri ja ihana sikana kehuin. Sillä tatsilla lähdettiin sit suorittamaan rataa. Olin päättänyt että tehdään suht rauhalliseen tahtiin mutta huolella. Vaikka aikaa otettiinkin mutta ajattelin itse että parempi tehdä kaikki siististi ja huolella ja vauhti tulee sit perässä. (Mistyn kanssa meinaan tein aivan liian nopeeseen tempoon liikkeet ja osittain sit se tarkkuuskin sillä herpaantui.)

Olin suorituksemme jälkeen ihan tyytyväinen mutta silti ajattelin että hyvä jos palkinnoille kuitenkaan päästään. Mun makuun se vauhti olisi saanut olla reippaampi kuitenkin Mantalla.

Mutta toisin kävi. Hups palkintojen jaossa kuulutettiinkin että Mantalle täys puhdas suoritus ja yhteistyö loistavaa et ei kuulemma löytyny virheitä.. Uskomaton tunne. Mut niin totta se oli sit kuitenkin.

Eli ekat rallytoko kisat alo luokassa tehty pistein 100 Mantan kanssa. Hups mihinköhän seuraavaks mennään.

On toi kyllä niin uskomaton koira.( kaiken niiden traumojen jälkeen mitä sillä on ollut elämässä ja hakkaamis juttu kaks viikkoa sitten.) Siitä huolimatta se pystyi tänään matkustamaan loistavasti julkisissa ja tekemään hyvän suorituksen. Kohta 11v Manta!!

Mantalle Rallytoko on selkeesti sen ykköslaji ja koiratanssi. Ainii tehtiin vielä päivän päätteeksi sen kanssa koiratanssiakin kisapaikalla ja sekin meni tosi mallikkaasti. Jännä huomata, että Manta syttyy ihan hirveesti kun ihmisiä on kisapaikalla ja ne taputtaa. Tyttö luulee että kaikki taputtaa hänelle ja siksi sitten laittaa parastaan vielä enemmän.

Ok. Oonhan mäkin tehnyt ihan rutosti töitä koirien kanssa ja etenkin Mantan kanssa,, joka päivä joutuu lukemaan sen kieltä ja ajatuksia että osaa toimia oikein. Mutta taas kerran se työ palkitaan. Ja siks toisekseen mä rakastan tehdä mielikuva harjoitteita ja treenejä ihan hirveesti päässä kun mietin mitä haluan seuraavaks opettaa koirille. Aah se on ihanaa!!

(Soittamisessa pätee myös tuo teoria laita silmät kiinni ja tee tunteiden mukaan ja silmät kiinni. NAUTI! Kokeilkaa!