Eilen olimme siis agilitykisoissa Lappeenrannassa. (Viikonloppu meni siis pitkästä aikaa kotona porukoilla ja tavaten entisiä seurakamuja)

Manta: Mantan olin siis ilmonnu midi kolmosien hyppärille. Saldo oli hyl mutta kaiken kaikkiaan rata oli hieno. Manta oli kuuliainen, nopea, rimat kaikki pysyi ylhäällä. Erityisesti kepit oli aivan sika makeet sillä. Yleisökin oikein kohahti et huh mikä vauhti. Pystyin vaan siis Mantan heittää kepeille ja itse huoletta siirtyä jo seuraavalle putkelle. Mutta se meidän kompastuskivi tuli ihan siinä alussa kun kakkoshyppy oli vinosti takaakierto ja sen jälkeen tuli pituus.. Mun tarkotus oli siis koira ottaa eka hypyn jälkeen vekillä ja puol valssilla kakkosen taakse ja siitä jatkaa rataa. Mut minä tumpelo ohjaaja tein tuon vekin liian aikaisin jollin Manta tulkitsi et niin joo siis ykkösen jälkeen suoraan kakkoselle. Eih.. Elikkäs siis kakkoshyppy väärinpäin teki hylyn. Jatkettiin rat siis sen jälkeen loppuun ja puhdas se olis muuten ollut. Hyvä mieli silti jäi.

Misty: Mistyllä oli kaikki kolme rataa. Hyppärl oli sen kanssa aika kaaho. Tytteli oli enemmän sellasel kouhu päällä et haukkui eikä keskittynyt. Vasta kun kepeillä sain sen kiinni kun meni kakkos välistä sisään. Sanoin topakasti nyt hiljaa. Sen jälkeen Misty muuttukin ja oli loppuradan kilttiä tyttöä. Hylky kuitenkin napasahti siinä lopussa kun meni vika esteen ja sit juoksi maaliin.

Toka radalle tuomari olikin laatinut tosi kinkkiset kuviot. Aan alla oli putki joka osottautui tosi kommervenkiks koska koko se hässäkkä tehtiin aa 2 kertaa ja putki kerran takaa. (En valitettavasti osaa piirtää koneelle niitä ratoja joten siksi tää selitys.) Lähes kaikki maxi koirat otti hylyn juuri tuosta hässäkästä. Mistyllä sen sijaan meni aivan nappiin ja loistavasti nuo kaikki hässäkät ja kuviot. Itse meinasin jo radan loppuvaiheessa herpaantua kun tajusin et neh kuviothan meni meillä. Nollaa siis tehtiin aina toka vika esteelle saakka missä jäin koirasta jälkeen kun tultiin mutkan kautta toka vika esteelle. Se hyppy olis taas oll takaa. Ja kun koira kääntyi juuri mua katsoo ennen sitä hyppyä. Sanoin Mistylle kierrä mutta olin jo myöhässä ja koira siis hyppäs vika puolelta sen hypyn. Voi klääh.. Siinä radalla vain KAKSI koiraa sai tuloksen. Kolmesakymmenestä maksista vain siis kaksi sai tuloksen.. Aika käsittämätöntä. Yhtään nollaa ei tullu sillä radalla.. Joten joten se mein serti voitto nolla oli niin lähellä mutta niin kaukana. Itseasiassa yhdellä muulla belkkarin omistajalla entisellä seurakaverilla sattui juuri samassa kohtaa kuin meillä sama virhe tokavika hyppy. Muilla koirilla se hylky tuli siel kontakti putki hässäkällä.

Noh vika radalle mä keräsin sellasen fiiliksen ja asenteen et täysillä ja meh tehdään se.. Mistylle yritin samaa fiilistä siinä luoda. Sanoin vielä Hannelle ennen sitä rataa et nyt me otetaan se nolla et en oo tullu tänne asti kisaa ja ottaa vain hyllyt.

Vika rata olikin sit juuri meille sopiva mukava rata. Täysillä lähdettiin ja täysillä mentiin. Misty oli tosi näpsäkkä tyttö ja kuuliainen. Erityis mahtavia oli nuo kontaktit. Misty juoksi ne satasella ja aivan vauhdista iski liinat kiinni siellä lopuissa. Pystyin aivan huoletta vaan lähettää kontakteille sen ja itse siirtyy jo seuraavalle esteelle luottaen et koira kyl pysyy siel kunnes saa luvan. Ja siellähän se pysyi. Päin vastoin jouduin pariinkin kertaan pyytää sitä tulee jo pois sieltä kontaktilta. Eli aikaa meni radalla niihin kontaktien varmistuksiin. Ja yksi kaarros. Muuten nappi. Mutta nolla tehtiin ja kuitenkin reilusti alle ihanne ajan. Voittajalle hävittiin vain 3,5 sekuntia ja kolmannelle 0,4 sekuntia. Misty oli tosi täpinöissä ainakin kahdella vika radalla jah sairaan upeesti meni ja kuunteli.

Tajusin tosiaan et Mistyhän on kisannut kolmosien kisoja mun ohjaamana vain seitämän kisaa joista blakkarissa on nyt kolme sm nollaa ja neljä hylkyä. Susan ohjaamana Misty on tehnyt kolme rataa.. Eli yhteensä 10 kisaa on Misty vaan kisannut kolmosissa. Hmm jah viimeksihän Misty on kisannut viime elokuussa. Eli kaiken kaikkiaan hitsit sentään on han tyttö hyvin onnistunut jah eih se ookkaan mikään hidas koira.. Mä sitä oon aina pitäny hitaana radalla tai sellasena tuuliviirinä. Mut nyt tajusin et eih vitsi nythän Misty on tosissaan syttyny tähän agilityyn. On siis mun ahkerat huolelliset agility treenit purinalla tuottanut tulosta tän viimeisen neljän kuukauden aikana. Nyt vaan nokka kohti uusia koitoksia.. Mahtava olo kyl kun tajus et nyt toi agility ainakin pelittää ja saadaan ehkä noi sm nollat loputkin kasaan.

Ainii otettiin vielä siel agilityhallissa eilen siinä ihan loppuun Mistyn kanssa häiriön alla kaukot ja seuraamista. Nekin oli hyviä. Yhtään ei katse herpaantunut vaik koiria meni ja haukkui. Noh tällaista tää elämä vaan on koirienkin kanssa välillä itketään ja välillä tahkotaan päätä seinään ja sit välillä hypitään riemusta.