Niin Mistyliini pieni ruskea kelpie karhuni on ollut flunssassa ja köhinyt koko tämän viikon. Kävimme eläinlääkärissä joka määräsi lepoa ja lämmintä sekä lääkettä. Kisakieltoa emme onneksi saaneet. Ei siis kennelyskä..

Misty on reipas ja pirteä ollut mutta köhinyt. Tokoa ollaan sisällä tehty ja ihan jees menny. Tosin kaukkareis tänään se ei halunnu eka käskyllä nousta istuu hmm en tiä mikä tilapäinen häikkä.. Mut muuten ihan jees. Tytsyllä on ainakin virtaa kun on vaan joyunu hihnassa kulkee lenkit ja hirveet toppajutut päällä. Tännän päästin sen sit vapaaks ja voi sitä ilon ja leikin määrää mitä nuo kaksi veijaria sai aikaan. Manta juoksi kuin pupu umpihangessa ja Mistyllä oli töitä saada sitä kiinni. Hauskaa oli.

Manta on ollut tosi adhd nyt viimeaikoina. Siis tuntuu ihan käsittämättömältä et mei yhdeksän ja puol vuotias vaan hösää, leikkii, juoksee ja tokoa ta temppuja ottaa tyttö vaan innostuu ja ei väsy ollenkaan. Iloa sillä riittää. Eilen käytiin pelaa jalkapalloa sen kans ja tänään otettiin paimennusta pitkästä aikaa. Meni ihan äly hyvin noi paimennukset meinaa. (Siis pallopaimennus.) Kandee muuten kyseistä lajia opettaa bc.lle joka tykkää paimentaa..

Niin unohdinkin sanoa et käytiin Mantan kanssa viime viikolla hyvinkään koirakylpyläs. Manta ei yhtään aristellut vettä ja paikkaa.. Sinne se painoi suuna päänä veteen.. Vaik kuulemma useimmat koirista sitä arastelee eka kertoina. Mut ei Manta.. Rataa se ui koko sen puol tuntia ilman mittän taukoa. Noppa ja tara bortsut leikki ja nouti lelua ja polski siinä mut ei se tuota Mantelia haitannu. Hirmuinen uimari ja hyvä kunto Mantalla ainakin on. Ja voi miten se nautti.. Kun vaan pääsis useammin.

On niin valtavan hieno olo kun Manta on vielä noin hyvässä kunnossa ja elinvoimainen. Kun miettii mitkä sen alku lähtökuopat oli. Ongelmakoirakouluttajat sanoivat et koira piikille ja kiropraktikko sanoi et ei elä yli kolme vuotiaaksi.. Jah kaiken sen mylläkän keskellä sain tuon pienen pelokkaan pahoinpidellyn koiran luottamaan tähän maailmaan ja vielä treeni ja kisakoiraksi.. Enemmän Manta on antanut mitä koskaan kuvittelinkaan ja vielä elämä meillä edessä..

Noh sunnuntaina on kuitenkin Mistyn kanssa purinan toko.. Sit viikonpäästä pääsee kummatkin tytöt agilitykisoihin. Nyt vaan huominen pientä aktivointia ja pieni lenkki ja sunnuntaina tylsä häkki ennen tokokoetta Mistylle. Kokeessa sitten räjähtävä into tytsyyn.. Maksamakkaran ja lihapullan motivoinnilla eka.. Saa nähdä. Kaikki on mahdollista Mistyn kanssa. Voi tulla täys fiasko tai sit täys kymppi.. Misty on misty vaikka voissa paistais.. Liiankin iloinen mikä sit voi näky eri tavalla oli päivä mikä tahansa. Mutta tällaista siis.