Eilen eli perjantaina oli tytöt tekee agilitya oikein kunnolla. Mistyllä oli yllättävän paljon intoa ja ei sammunutkaan. Tosi kivasti teki ainut et kaarrokset sillä on pitkiä. Kokeiluta tuli monta eri vaihtoehtoa ja kouluttajakin mietti et mikä toimis ja kokeilikin lopulta Mistyä. Lopulta ehkä keksimme siihen keinon. Mistyä pitää hyvin paljon ohjaa selkä edellä käänöksissä, puhua, ennakoida tilanteet ja kulkea hyvin lähellä esteitä sit Misty ottaa pienemmät kaarrokset. Samoin kälätys on ehdoton. Kepit on menny tosi paljon eteenpäin samoin kontakti toimii taas hyvin, vauhdikkaasti ja itsenäisesti sillä. Mistyn voi aika huoletta lähettää mistä vaan kepeille ja se menee ne. Samoin itse voin ottaa väljyyttä siitä ja vedättää, tehdä käännöksiä niin se ei haittaa sitä. Kivaa kun sillä on taas intoa harrastaa ja tehdä. Leikkaus on selkeesti auttanut ainut mikä on kurjaa et toi paskan syönti sillä on lisääntynyt ja ruokahalu entisestään. Eli paskaa syö ja kuola valuu..

Manta apua.. Siitä mitäköhän edes uskaltaa sanoa. Se on ihan kaaho. Eka puol tuntia sen kanssa pitää leikkiä, revittää sitä, tehdä temppuja ennenkuin se keskittyy tekee agilitya niin et rimatkin pysyy ylhäällä. Sillä on vauhtia ihan törkeen paljon. Moni on sitä mulle päivitellytkin et mite se voi olla noin tykki. Varsinkin kepit se pujottelee tosi tosi kovalla vauhdilla. Manta on kuitenkin siitä kiva et se ei sooloile omia juurikaan radalla eli vaik mä jäisin siitä jälkee niin se ei lähde tekee omia tai väärille esteille. Se kuuntelee ja katsoa tosi paljon ohjaajan vartaloa kun on siis tarpeeksi väsynyt ja hösääminen pois. Tosin äänetön ohjaaminen on ehdottomasti parhainta sen kanssa. Se nyt muutenkin kai kuumana tosi paljon. Yhtenäkin päivänä tehtii n. 20km lenkki, tunnin tokotreenit, koiratanssia sisällä ja illalla viel tunnin lenkki koirien kanssa. Eikä sillä moottoria hävinny. Kun kävin illalla nukkuu Manta oli vielä sitä mieltä et leikitään. Et joo jos ei mamma leikitä niin mä laitan valot päälle.. Mantahan siis laittelee valoja päälle kun haluu, katselee tv.tä, kuuntelee radiota, aukoo ovia, avaa postia, soittaa kännykällä jos vaan sitä huvittaa.. Meinaa yhtenä päivänä kun olin pois niin kun tulin kotiinniin Manta oli avannu tv.n, kuunteli radioo, Oli mun toisella puhelimella soittanut johki epämääräiseen numeroon. Manta siis tekee mitä milloinkin. Rauhottuu kun pakottaa sen..

Pikkujouluissa tänään oli ihan kivaa. Tosiaan oltiin koirien pikkujouluissa. Ihan kivaa oli temppuilla, saada lahjoja, herkkuja yms.. Tai siis koirathan niitä sai. Oli sellanen temppurata koirille. Misty ja Manta kumoikin tykkäs. Tosin mei junamatka oli ihan hirvee. Manta oli päättänyt haukkua taas noi junat, junan ovet ja koirille. Argh se oli hirveetä. Ihmiset pelkäs kuin rutto sitä junassa. Lopulta mun ei auttanu kun neiti ottaa pannasta puhutteleluun niin sit vasta rauhottui. Itse kentälläkin se sai hirveen hakuukonsertin, komenteli Mistyä ja samalla yhdelle mustalle koiralle yritti tosiaan haastaa riitaa. Siis se oli ihan hullu.. taas piti pitää sille kunnon puhuttelu.. Jah aikamme neuvoteltua se sit oli kiltisti ja kuunteli. Temppuradalla tosin taas kuumui mut ei sit enää muuten haukkunu ja vouhkannu. Siis ihan hullua tuon bc,n kanssa tää elämä välillä. Samalla se on ihana, helppo, lutunen, mut osaa se olla raivostuttavakin.. Noh niin se Mistkin oli toissapäivänä kaivanu jostain lohiöljy pullon syönyt sen niin et koko kämppä oli lohiöljyssä.. Sain onneks veijarin kiinni teosta kun tulin kotiin niin jo sai neitikin läksytyksen. Tosin Misty on sen verran kovapäinen et eipä se mistää moksiskaan ole. Häntä heiluu hetken päästä.. Siispä tällaista. Mä yritän epätoivoisesti käydä töissä, orkkatreeneis, hoitaa koirat jne..