Vou vitsi!! Oon viime aikoina tehny tosi paljon vaan tulkitsemalla koirien elekieltä, tunnetiloja ja tietty omia koiria oppinu samalla tosi hyvin tuntemaan ja löytänyt porkkanan miten kouluttaa omia koiria ja miten pääsee ongelmien yli. Jah nyt voin sanoa et huu oon päässy eteenpäin siinä. Tiedän paljon enemmän omia koiria ja toisia ja osaan lukea koirien eleitä enemmän ja tarvittaessa itseä sit muokata sen mukaan.

Varsinkin hyvä on huomata Mistystä. Sen kanssa on PIRUSTI töitä tehty eri asioiden kanssa ja varsinkin sen suhteen et se kunnioittaa mua töitä tehdessäkin ja leikkii.. Se on ollu äly vaikee ja niin paljon on haistatellu mulle koulutuksissa ja kotielämässä. Mut nyt oon saanu sen toimii sika hyvin treeneissä, kuulolle lenkeillä, kotielämässä jah... Nyt voin sanoa että meillä suhde toimii 98% varmuudella. Tänään meinaa agilitya tehtiin lelun kanssa huu ja se toimi. Lisäksi neiti ei yhtään haahunnu tai haistellut maata. Oli super super pätevä likka.

Samoin kun oltiin aamupäiväl hiihtää tyttöjen kans. Ekakertaa Misty lähti ihan kuin olisi ollut vanha konkari jo vetää mua ja toimi ihan täydellisesti käskyillä. Kaikki alamäet ja ylämäet toimi. Vauhtia ja intoa oli. Manta toimi vieheenä edellä. Manta juoksi ja hoputti Mistyä mei edessä. (Mantakin nautti edelleen aivan suunnattomasti kun sai tehdä hiihtoa.) Hiihdettiin noin 6km ja hyvin jaksoi molemmat. Uskomatonta on huomata että oikeesti saa koiran toimiin lajiin kuin lajiin aika helpolla jos se suhde on koiran kanssa kunnossa ja osaa lukea niiden eleitä ja käytöstä.

Ai kun mä rakastan koirakuiskaajan hommia. Oon koirapuistoissakin käyny vaan katseleen ja seurailee koirien kieltä ja niiden käytöstä yms..

Tänä päivänä ihmisillä on paljon ongelmia koirien kanssa mutta eivät kuitenkaan ole valmiita tekemään töitä sen eteen ja sit ihmettelee et ei toimi. Koirien kanssa pitäisi muistaa se johdonmukaisuus, maltti, huolellisuus ja koirien tunnetilojen huomioiminen ja niiden luonne ja sen mukaan rakentaa koulutus pienin askelin.. Niin paljon itekin kokenu ja nähny noita ihmisiä et kun neuvoja niille antaa niin kuitenkaan ne ei sit tee sen mukaan ja ole motivoituneita ja sit itkee et ei tää toimi.

Itse ainakan en enää viitsi ainakaan antaa neuvoja vinkkejä sellaisille hälläväliä ihmisille. Ne jotka viitsii tehdä töitä koiriensa kanssa ja kuuntelee ohjeita niin lopussa kiitos seisoo!!!

Omista koirista sanoakseni: Mantasta olen saanut koiran vaikka kaksi ongelmakoirakouluttajaa sanoikin että piikille vain että sen arkuutta et tuu saamaan voitettua koskaan. Siitä sain kiltin, tottelevaisen, motivoituneen kotikoira ja treeni kautta kisakoiran. Unelma persoona. Ja voidaan kulkea vaikka missä vilinässä. Linjaautoi se edelleen pelkää mutta voidaan silti elää ja tulla toimeen liikenteessä. Ihmisiäkään se ei syö jos osaavat lähestyä niin miten arkaa koiraa lähestytään. Päin vastoin pusut saa naamalle moni ihminen.

Misty kova ja kiero korkkiruuvi, Adhd sähläpelle niin siitä oon saanu hyvin tottelevaisen ja kuuliaisen harrastekoiran. Vaikka elämä onkin sen kanssa välillä tosi haastavaa mutta kun keinot tietää niin nekin voittaa. Tänä päivänä tuo adhd koira pystyy keskittyyn töihin satasella vaikka on häiriöö, intoa riittä ja iloa. Kaikenlisäksi Misty on tosi hyvä koira käyttämään koirien elekieltä ja toimii sata varmana kaverikoirana. Tuo monille masentuneille ja vammaisille iloa.

Misty itseasiassa pääsi nyt työkoiraksi auttamaan yhtä kehitysvammaista ja adhd.stä kärsivää nais henkilöä. Misty on aina tuon henkilön luona torstai päivät ja lisäksi käy tuolloin myös työkeskuksessa tapaamassa kehitysvammaisia ja masentuneita. Näin meillä menty.

Ihan vaan kaikille kannustimeksi että oikeesti tehkää koirien kanssa huolellista työtä niin lopussa kiitos seisoo!!