Tokoilua olen pyrkinyt treenaamaan suunnitelmalliseti ja edeten vaihe vaiheelta aina keskittyen viikon aikana noin neljään liikkeeseen.

Mantan kanssa aika paljon tosin ollaan tehty kisanomaisia treenejä niin että palkan on saanut puolivälissä voi luokan liikkeitä. Namikuppi palkka siis.  Muutama ihan kisanomainen treeni tehty myös koko voi luokka läpi. Sannan kanssa ollaan treenailtu aika paljon jah pari kertaa Tiia ja Sari ollut koirien kans kaverina ja mä oon saanut käskytysapua.

Mantaa selkeesti on innostanut tuo namikuppi. Tokoilut on oikeesti toiminut sen kanssa tosi hyvin. Seuraaminenkin ja liikkeestä istuminenkin mennyt kivasti kontaktissa vaik olisi ihan vikanakin liikkeenä.

Päin vastoin mein ongelma on välillä Mantan piippaaminen kun neiti on niin innoissaan. Varsinkin noi ruudut on ihan sika ihania Mantan kanssa. Metallikaan ei ole tuottanut ongelmia ja kaukotkin sujuu yhdellä käskyllä maasta seisomisetkin. Tunnari, paikkamakuu on kans melkein satavarmoi sen kanssa myös. Luoksetulo nätti kanssa vaikka onkin rauhallinen. Maahanmeno vauhdissa siinä on hidas mut muuten ok. Hyppynouto on ainut minkä kanssa se väliilä oikuttelee kun kapula suussa se ei haluis enää hypätä takas vaan mielellään kiertäis esteen.( Se voi johtua Mantan selästä et sentakia se sitä hyppyä jänskää kun onhan se kaukoissakin vaihdoissa jokseenkin rauhallinen. Ei se kyllä muuten ole selkäänsä oireillut ja agilityakin tehnyt ihan hyvin medi hypyillä. Ja hieronutkin sitä oon. Noh mut katsotaan nyt.) Muuten kyllä voi luokka alkaa olee nyt 99% sesti valmis myös sen kanssa motivaatiollisestikin virallisissakin kisoissa niin että se vika ykkönen nyt otettais sieltä vihdoin.. Vaikka Mantahan on rauhallinen bortsu mistä tuomarit yleensä onkin sakottanut. Tosin Packalen on Meillä Hyvinkäällä tuomari ja se tykkää Mantasta ja sen rauhallisuudesta. Nyt vaan tää kaks viikkoa keskitytään hieomisiin.

Ollaan me myös evl.än ruutua otettu sillon tällön ja ohjattua ja nekin sujuu hyvin. Varsinkin merkki on Mantasta kanssa yhtä hauska kuin ruutu. Sinne se syöksyy merkin taakse kuin lennosta ja kyttää mitä ja jos ei mitään käskyä kuulu se alkaa peruuttaan vuoroin oikeelle, vasemmalle taakse.. Sellainen hötkypelle toi Manta on.

Mistyn kanssa keskitytty tosi paljon seuraamiseen. Se on aloitettu ihan alusta hihnan kanssa ja työstetty vaihe vaiheelta. Mistylläkin siis namikuppi. Palkka ei tuu enää kädestä. Nyt alkaa seuraaminen toimimaankin aika kivasti, kontaktia alkaa löytyy ja se väljyyskin on jäänyt huomattavasti vähäisemmälle. En jätti pitkiä seuraamisia oo tehnyt mutta kuitenkin ihan käännöksiä molempiin suuntiin ja siirtymisiä. Ollaan senkin kanssa tehty neljän sarjoja ja palkka. Kuitenkin olen lähinnä keskittynyt sen kanssa narupalloon tokokentällä ottaen suoria luoksetuloja, ruudusta poispäin tuloja yms lähinnä siiheen vauhtiin kiinnittänyt huomiota.. Mistyllä varmoja liikkeitä on kuitenkin noudot jah tunnarikin nyt hyvällä mallilla. Istuminenkin aikas kivasti mennyt. Kaukot toimii välillä mut välillä sillä on aivot jumissa jah keskittyminen pikkulinnuissa joten silloin on sama mitä sille puhuu. On liike mikä tahansa. Luoksetulo on heikkous. Siinä Mistyllä menee pasmat sekaisin kun jätän sen maahan. Sit kun kutsun sen tytteli lompsuttelee jah katsoo oisko niitä lintuja jossain. Vaihdot toimii joskus. Nartsipallolla suorat luoksarit toimii ja kierroilla pysäytykset mut sit kentällä kun yrittää niin Misty menee lukkoon. Tiedän et kisat toimii jos saan sen paineistumatta kehään jah selvitettyä seuraamisen. Sen jälkeen luultavimmin toimii muutkin liikkeet. Tosin jos on häiriöö paljon eli haukkuvia koiria, mopoja, kiljuvia lapsia pikkulintuja ympärillä niin Misty ei pysty keskittyy vaan vilkuille pää ympyräisenä niitä. Treenatessa auttaa kun sanon sille ei kun vilkuilee muualle jah sit heti hyvä. Näin se toimii mut kun kisoissa en voi sanoa ei. Joten jos on Mistyn päivä on odotettavissa huippu tuloksia mut jos ei niin sit otetaan nollia kaikista. Elämä on siis Mistyn kanssa edelleen ylä ja alamäkeä. Treenitkin on joko sika sika makeita tai sit päiviä en kykene en pysty. Harmi et tolla neidillä on hermot tollaset.. Muuten hyvä koira mut kallo menee niin helposti jumiin.