Heissan! Enpä ole viikkon päivitellytkään juuri kuulumisiamme. Eipä ihmeempiä ole sattunutkaan. Kovasti olemme treenaileet tokoa, uitu ja tietysti lenkkeilty pitkiä lenkkejä. Joo oivalluksia on taas tullut myös.

Mistyn kanssa olen lähinnä keskittynyt nyt tokoilussa ruutuun, ohjattuun, kaukokäskyihin ja tunnarin piilotukseen. Ihan suht ok joo menee. Tosin olishan se kivaa jos sillä vauhtia olisi. Mutta sit eilen tajusin kun makasin sängynphjalla mikreenissä Misty kainalossa et ei hyvätavaton sehän on kuin kissa!!! Mistyhän aina haluaa leikkiä kissojen kanssa, kurnuttaa niille ja käyttäytyy juuri kuin kissa. Välillä innostuu ja lähtee lenkillä metsästeleen hiiriä ja oravia,, sit treenit se tekee sillon kun sitä huvittaa.. Ja viereen se tulee aina kotioloissa kainaloon ja syliin. Oikeen  hellyydenkipee mirri. Siispä mitä mä turhia pinnaa kiristelen sen kanssa. Annan olla sen Misty omanlainen "Kissa". Pk aata toi kissa tuntuu silti nauttivan ja samoin sitä hyppyä. Olllaan oltu pk kentälläkin ja Misty on päässy pk.oilee esteitä mistä selkeesti nauttii. Samoin paikka istumiset ja paikkamakuut sujuu tosi hienosti.

Saa nähä kyl onks se kantava. Neljä viikkoa tulee täyteen astutuksesta perjantaina eikä sillä ole maha turvonnut yhtään ja nisätkään ei ole turvonnut. Vien sen ultraan ens viikolla et katsotaan sit.

Manta eli tää mun "koira"on ollut niin unelmaa taas koko viikko. Se jaksaa olla iloinen pelle ja aina virtaa tehdä mitä vaan. Sitäpaitsi nyt on ollut tää aika helppoakin sen kanssa. Junissakin ratikoissa tyttö on käyttäytynyt ihan hienosti. Yhtään ei ole nyt haukkunut niille ja vouhkannut päättömästi. Namien kanssa olen saanut sitä rohkeemmaksi ja rauhalissemaksi. Sisällä junassakaan ei hauku enää oville. Auton takakontti ne on vielä mörköjä niille pitää haukkua ja hyökkiä. Mutta ehkä nekin pikkuhiljaa täytyy vaan alkaa prosessoimaan niitä maltilla ja rauhassa. Noh mutta tokoilut: Ihan hyvin on mennyt. Monena päivänä ollaan käyty treenailees eri kentillä. Ruutu alkaa taas olee upeeta tosin tänään eka ruutuun meno neiti taas just ennen merkkei alkoi pomppiin ja meni hyppelemällä ruutuun ja sivuun outo.. En ollut tyytyväinen möö. En tiiä miks se pelleili taas. Oisahan se ruudussa ollut mut ei sillai kun haluun sen menevän eli suoraan merkkien takakohdalle ja itsestään liinat kiinni ja käännös muhun. Noh mut sit taas seuraavat ruudut olikin kauniita ja hyvät. Muina päivinä ruudut on toiminu hienostu. SEURAAMISET sujuu kivasti sillä mun uudella tyylillä eli koskaan koira ei tiedä mihkä käännytään ja mä kävelen hiukka tömistellen. Sujuu nää. TUNNARI sujuu, Istumiset jees, kaukkarit jees, paikkamakuu jees, luoksetulossa seisomisessa hiukka parannettavaa nopeempi pysähdys ja reippaat tasaiset välit. Niitä täytyy vielä treenata. Toi on vaan vaikeeta koska manta ennakoi niin paljon.. No mut treeniä. Metallinoudossa varmaan nyt eniten hommaa kun haluan Mantaa saavan vauhtia siinä. Muutamana päivänä se on nyt alkanu pelleilee  kapulan luona. Eli tökkii, kaivaa kapulaa ja ulisee sille. Sit tuijottaa mua ja lopulta tuo sen tai ei. Noh nyt ollaan yritetty sit tolla narulelulla saamaan siitä hauska leikki. Eli aloitan sen vaiheittain taas eli naks ja palkka kun ottaa vähänkin kapulaan otetta. Noh siitä olemme nyt päästy siihen että saa pelleillä kapulan luona jos pelleillee mutta lelun saa vasta kun kapula on suussa. Eli välittömästi kun kapula on suussa mä laitan bileet pystyyn ja lähen juoksee nartsilla ympäri kenttää huutaen Mantalle kiitä ja odottamalla Mantaa syöksyvän leluun. Nyt alkaa pikkuhiljaa toimiikin se et syöksyy leluun kun kuulee kii. Noh tässä on vielä puoltoista viikkoa kisoihin. Eli kyllä tonkin saan toimiin. Nyt vaan kuurina treenaan joka päivä metallia jos ei muuta. Hyppynouto menee kans. Eli liikket alkaa olee hanskassa taasen ajatellen kisoja ja ykköstulosta. Nyt vaan Taina malttia ja ei stressiä ja jännitystä. Luotto koiraan.. Katsotaan. (Treenasimme myös parina päivänä paikallaistumista.. Jah neiti jopa istui yli kaks minuuttia kymmenen metrin päässä musta eikä menny kertaakaan maahan makaa ja yritt'ny nukkumaan.  Ehkä ton paikkaistumisenkin saa Mantalle vielä opetettua ilman nukkumista välillä. Taih sit eih tai..